בדרך כלל, מעבר לתקופת הקורונה הזאת, המאלצת אותנו להתנסות ולקדם את העבודה מרחוק, חברויות ויחסים אישיים בעבודה אינם רק שכיחים, אלא הם בדרך כלל חיוביים, הן עבור האדם הפרטי והן עבור הארגון.
השיתוף של שעות רבות עם עמיתינו בעבודה, מאפשר לנו לדעת שיש לנו קירבה לחלקם יותר מאשר לאחרים, הופך את המשימה היום-יומית לנסבלת יותר, ומאפשר ביצועים מקצועיים טובים יותר, סביבת העבודה זורמת ונעימה, ומשפר את פרמטרים של בריאות, שקט נפשי ופריון העבודה.
עם זאת, יש לקחת בחשבון כי למרות שיחסי החברות הם בדרך כלל סימטריים ואופקיים, יחסי העבודה יכולים להיות היררכיים ואנכיים.
מה קורה אז, כשידידות קיימת או נוצרת וצומחת בין הבוס לעובד הכפוף אליו? ברמה האישית, כנראה שלא יהיה שום דבר רע ואפילו יהיו כמה נקודות חיוביות, אבל מהר, במשחק התפקידים שנקבע מראש, חיי העבודה יכולים להפוך לבלתי נסבלים.
להלן כמה נקודות שיכולות לשקף את אי התאמת בוס (בכיר)-ידידות-עובד (הכפוף אליו):
1. שינוי תחומי עניין: עם הזמן האינטרסים האישיים משתנים, אנו פוגשים אנשים חדשים, יוצרים קשרים חדשים ומשחררים אחרים. אם הבוס הוא חבר שלנו, גם אם הוא לא הטוב ביותר, אנו מהססים להיפרד ממנו, וקיים סיכון להידרדרות היחסים ומקומנו בעבודה.
2. תלות: האם עמדתך בעבודה היא תוצאה של היתרונות שלך או של החברות שלך עם הבוס? מה יקרה ביום שהוא ייעלם? וחמור מכך, האם אתה באמת שווה את תנאיי העסקה שלך? השאלה שתישאל: האם השגת זאת בעצמך ולא בגללו? למעשה, סביר מאוד שמשהו ישתנה ואולי תראה את המוניטין שלך נפגע.
3. אפליית עובדים: כדי להימנע מאמירה שיש העדפה “מסוימת”, הבוס, חברך, עשוי להתייחס אליך בגישה הפוכה, להקצות לך משימות קשות יותר, לדרוש שעות נוספות וקביעות אחרות, שהוא אינו דורש מעובדים אחרים. להיפך, כדי למנוע מהידידות למשוך תשומת לב, אתה מודר מתהליכי עבודה ומהחלטות, שיכולים לאפשר לך להתפתח בתוך החברה או להעניק לך פחות זכויות יתר או בונוסים ממה שמגיע לך.
4. איבה בעבודה: כאשר הבוס הוא חבר שלך, יכולים להיווצר מתחים שעשויים לדרדר את סביבת העבודה עם שאר הקולגות, ולהשפיע על הקשר הנכון איתם.
5. סוף הידידות: החברות יכולה להתקרר ואפילו להסתיים רע מאוד. העבודה בכפיפות עלולה להפוך לרעילה עבור העובד ובאותה מידה, גרועה לחברה. ידידות בין חברים הנמצאים בדרגות שונות, תתקשה לצמוח בצורה שוויונית.
6. סוף הפרטיות האישית: חברים משתפים מידע, רגשות וחוויות. ידידות במסגרת מערכת יחסים היררכית עשויה להידרדר לשימוש לא נכון בידע אינטימי, עד כדי פגיעה בפרטיותך ובאינטרסים שלך.
עם זאת, לא הכל הוא צל ושליליות. אפשר לראות היבטים חיוביים המחזקים את קשרי החברות, בד בבד עם האינטרסים בעבודה, אישיים של החברה:
1. תקשורת: ביחסי העבודה יש עליות ומורדות, המקודמות על ידי אינטרסים מסחריים ומקצועיים. תקשורת טובה מאפשרת אינטראקציה נאותה בין חברים לעמיתים, במיוחד כשיש מערכת יחסים היררכית. מסירת חדשות רעות, העברת החלטה שלילית או אפילו ביצוע הערכה או משוב, חייבות להתבצע באופן שיגרום להשפעה הכי פחות שלילית על הצד השני. הידיעה כיצד לעשות זאת תלויה רבות במידת הידע שיש לאנשים המעורבים, זה עם זה.
2. סביבת עבודה: כאשר בין חברים קיימים יחסי מרות, המחויבות חורגת מהרגילה בעבודה. עבודה עם ובשביל חבר יכולה להפוך את העבודה למהנה ורגועה מהרגיל, ותאפשר לתעל מאמצים ולצמוח באופן מקצועי – פיתוח פרויקטים משותפים, אפילו במסגרת היררכית, עשוי להתקדם על רקע אינטרסים משותפים והכרות הדדית. המאמץ שנעשה בסביבה טובה משפר את המוטיבציה והאנרגיה, ומייצר פריון רב יותר.
3. התבגרות אישית: של הבוס (הבכיר) ושל העובד הכפוף אליו. ידידות ועבודה יכולות להיות תואמות כל עוד מתנהלים מצגים ברורים כדי לשמור על סביבת עבודה טובה. הדבר מחייב את כל אחד מהצדדים באופן אישי לבגרות ורצינות, המאפשרות להם להציב גבולות ברורים, לדעת לכבד את הפרטיות של הצד השני ולשמור על אינטרסים עסקיים. הימנעות מהתעמרות, שקיפות ומציאת איזון הם המפתח. הצלחה או כישלון, יהיו תלויים אם כן במידת הבשלות, בכנות ובשיפור האישי של הצדדים.
סוף דבר
מערכת יחסי ידידות בין עובדים ואף יותר, כשיש מערכת יחסים היררכית, תהיה אפשרית, כל עוד כל אחד מהצדדים מודע לעמדתו ולתפקידיו העומדים על הפרק.
למשל, ביחס לעבודה, התקשורת חייבת להיות ברמה המקצועית, תוך השארת יחס אישי וקרוב בצד. רצוי לא להסתיר את הקשר, אלא לנהל אותו ברמה העסקית, באופן מכבד, בוגר ואינטליגנטי.
יופרדו איפא, נושאי השיחה והדיון: בעבודה יטופלו הנושאים הקשורים אליה, ומחוצה לה יעלו נושאים אישיים, תוך שמירה שאחד אינו מפריע לאחר. קיים יתרון בלהכיר את הצד השני מבחינת התנהגותו, מחשבותיו, רגשותיהם וכו ‘, אך היושרה עצמה של מערכת היחסים הידידותית היא זאת שעשויה לגרום להתקשות של יחסי העבודה ואף מחוץ לעבודה. אשר על כן, יש מקום לקבוע גבולות מתאימים, המאפשרים לצמוח ידידות, מבלי לעכב את העבודה.
שמירה על חברות בתוך החברה, כאשר יש הבדל היררכי, תהיה תלויה בכך ששני הצדדים הינם בוגרים מספיק על מנת לקבל את תפקידו של כל אחד מהם בתוכה, מבלי שהתבלבלו, מבלי להסתיר את החברות, אך מבלי להפיק תועלת ממנה.